DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

30.12.2015   -FF-

Oslava Silvestra proběhla tradičně  již 30.12. Počasí bylo slunečné, teplota  -3°C a tak bylo na kopci hodně rušno. Brzo ráno jsme zatopili ve vile a v hospůdce a ihned připravili oře na poslední letošní lety. Zalétat si přišli i dva kamarádi z Nováče a nechyběl ani Vašek B. s mládeží.

K večeru pan výčepní Lorenc narazil pivko a Brt začal servírovat gulášek. Než se venku setmělo byla hospůdka zaplněna a na stolech hojnost chlebíčků a cukroví. K dobré náladě přispěla i country J.P. Dobře jsme si popovídali a v pozdních hodinách se rozloučili s přáním, abychom byli v příštím roce zdraví a vše se nám dařilo. Takže LETU ZDAR!

http://aknm.rajce.net/2015-12-30_Silvestr_na_kopci


 

25.12.2015 -Brt-
Ahoj kamarádi,

ještě než odstartujeme do nového roku, naposledy letos polétáme a po skončení provozu popovídáme a popijeme v Leteckém klubu.
Termín konání akce je plánován na středu 30. 12. 2016 na letišti na Vysokově.
Začátek létání v 9.00 hod., začátek posezení v klubu hned po setmění.
K občerstvení bude připraveno točené pivo a pito + něco k tomu + co kdo přinese z vlastních zdrojů.
V případě špatné předpovědi počasí na středu akci přesuneme na úterý 29.12.2016 a termín potvrdíme telefonicky.
Klidné prožití vánočních svátků a ve středu na viděnou!!!


19.12.2015   -FF-

Ještě pár foteček z létání v sobotu 19.12.

http://aknm.rajce.net/2015-12-19


24.12.2015 -MIK-
Výbor AK přeje všem kolegům příjemné prožití krásných a slunečních Vánoc a hodně ještě lepšího počasí, spokojenosti do roku 2016. Tak ať zdraví dobře slouží všem. A pro pobavení malou přílohu:
http://www.jibjab.com/view/NAlFfDf3TM-pvQ7EMwSP7A?utm_campaign=Sharer+PopUp&utm_content=sled_race_5&utm_medium=Share&utm_source=Facebook


 


12.12.2015   -FF-

Avisovaná doletná se stala skutečností a to jak ve vzduchu, tak i v naší hospůdce.

Zdaleka jsme nepředpokládali, že se v polovině prosince setkáme s pěkným počasím pro plachtění, zvláště když předpověď zvěstovala sněžení. Nic takového nebylo i když větřík byl pěkně ledový. Ale to jen pro ty, co byli  momentálně na zemi. V Ryzáku jen mírně táhlo na nohy, což plně překryly dojmy z nabídnutých pohledů do kraje a na zasněžené Krkonoše. I Termoska se přišel rozloučit a poskytl až 1,5 m stoupání! Škoda, že jsme do vzduchu neposlali také Vosu. Kromě plachtařů svoje stroje vytáhli i motoráři, takže na okruhu bylo někdy pěkně živo. Dálkoplaz Jirka Vlček si zalétl  dokonce až do Teplic.



Druhá část programu se konala v Leteckém klubu. Příjemně vytopená hospůdka se brzy zaplnila do posledního místečka a vzájemné povídání záhy spestřilo nábízené menu: držková či hlívová polévka, klobásy, pivo, pito, chlebíčky, jednohubky,  koblihy, koláčky a další. Zpěvem sprostonárodních písní a vtipy nás překvapil harmonikář "pan učitel".

Nějaké foto z akce najdete  zde: http://aknm.rajce.idnes.cz/2015-12-12_Doletna


 

9.12.2015-Brt-

Ahoj kamarádi,

jak již víte, v sobotu 12.12.2015  na zimu symbolicky zavřeme vysokovské nebe.
Začátek akce v 16.30 hod., konec - dokud bude co pít.
Můžete se těšit na útulné prostředí vyhřátého Leteckého klubu, k tomu občerstvení v podobě klobásy, točeného piva, pita a i nějaké překvapení navíc. Možná přijde i .....???
S sebou si vezměte dobrou náladu, určitě nalaďte hlasivky a přibalte něco malého k zakousnutí.
Těšíme se na vás !!!



 


 

28.11.2015  -FF-

 

Typická podzimní sobota, ranní mlha, lehký, ale nepříjemný mrazík. Stačilo však ve vile zatopit a po několika minutách už byl pohled na svět veselejší a bylo možné diskutovat o připravovaných akcích. Nějaké nedokončené práce na přístavbě hangáru a nutnost přeletět "15" na velkou prohlídku nám však nedovolili vyčkat na tropickou teplotu ve vile a šli jsme do terénu. Několik fotek ze sobotní činnosti najdete na  

http://aknm.rajce.net/2015-11-28_Pristavba,_prelet_ASW_15


 

21.11.2015  -FF-

Snaha o zateplení přístavby před zimou pokračovala i ve všední dny a v tuto sobotu tak mohlo být dokončeno uzavření stěn, včetně pokrytí vrat. V jiné části letiště dva usilovní kopáči (SemPa, Bu) vykopali (ve skále) díru pro sloupek ohradníku, aby nově rozšířený elektrický ohradník nás mohl dále úspěšně bránit proti čuníkům.

Po ranní mlze se během dne občas objevilo sluníčko a v závěru dne i zajimavé útvary mraků. Protože sobotní plán prací byl splněn, rychle jsme toho využili, vytáhli Ryzáka a proskočili se po okolí . O kráse pohybu mezi mraky netřeba mluvit. Přiblíží vám to fotozáběry posádky Šimek/Sem.P.

http://aknm.rajce.idnes.cz/2015-11-21_Ryzak_mezi_mraky/

 


 

14.11.2015-Brt-
O víkendu pokračovaly práce na přístavbě hangáru, pokládaly se betonky u starého i nového hangáru. V mezidobí jsme se pokochali novým rádiem do Ryzáka a také vyzkoušeli, jestli se udržíme na svahu. Na Ryzáka ve dvojím obsazení byl ale vítr slabý, i když trasa po kolejích mezi Václavicemi a Vrchovinami fungovala.

http://aknm.rajce.idnes.cz/2015-11-14_Brigada%2C_svah/

 


 

Pár fotek z letošního vlnového polétání od Kuncáků
http://duobenjaci.rajce.idnes.cz/Se_vzperama_do_hor_2015/


Vzpomínka na léto od Pepy Koutského http://koutj.rajce.idnes.cz/konec_letoveho_dne/


07.11.2015  -FF-

Zatímco na kopci byla hustá mlha a nevlídno, ve vytopené plachtařské vile byly dobré podmínky k upřesnění a projednání  některých záležitosti, týkajících se budoucího plachtařského provozu. Upřesnily jsme tarify pro provoz Ryzáka a schválili nákup nového rádia.

Po vydatném Brtově guláši několik ještě nebo již zdravých jedinců pokračovalo v úpravě terénu kolem nové přístavby hangáru. Foto zde  http://aknm.rajce.net/2015-11-07_Sobotni_mlha_a_gulas


 

26.10.2015-Brt-

 

V pátek jsme se byli v hojném počtu rozloučit s Pepou. Na hřbitově nás, hlavně letišťáků, bylo tolik, že jsme se do kapličky a pomalu ani před ní nevešli. To hovoří samo za sebe.
I Termoska si byl vědom výjmečného dne a po několika ne moc pěkných dnech zařídil i sluníčko. Díky tomu mohlo z okolních letišť (Hronova, Vysokova, Nového Města, Jaroměře) odstartovat celkem sedm letadel, které ve dvou vlnách provedli průlety a vyprovodili Pepu na jeho poslední cestě. Po posledním průletu nezůstalo na zemi jedinné oko suché. Večer v Leteckém klubu oko občas také zvlhlo, tentokrát od smíchu. Vzpomínky byly převážně veselé.
Pepo, přejeme Ti na tom posledním letu, tentokrát bez závěrečného dokluzu, samé pětimetry a někdy na nás zezhora dohlédni, tak jak jsi to dělal doposud. Vždyť víš, že to občas potřebujeme...



 

21.10.2015-Brt-
 

Ahoj kamarádi,

všichni to už určitě víte. V sobotu zemřel člen našeho klubu, velký fanda letectví a plachtařiny a především velký člověk, inspektor Josef Semerák.
V pátek 23. 10. se chystáme na poslední rozloučení do Červeného Kostelce.
Po skončení smutečního obřadu se vracíme zpátky na kopec na letiště, kde ještě společně na Pepu zavzpomínáme.
Chystáme občerstvení, nějaké pivko a klobásu, tak jako vždycky.
Dejte mi prosím obratem vědět, kdo odpoledne přijdete, ať se na to připravíme.
Do Kostelce mám čtyři místa v autě volná. Vyjíždím z Náchoda, pojedu přes Vysokov, tak kdyby chtěl někdo svézt.

Omlouvám se za strohost, ale nějak mi to nejde psát. Smutno a prázdno převládá ....

PETR SEIBRT


 

10.10.2015  -FF-

Přestavba hangáru je stále na postupu. Zima se blíží, nepříznivé počasí vystrkuje růžky už teď a tak je třeba  zvláště ocenit obětavost některých členů AK, kteří s brigádou nečekají až na víkend a postrkují dílo kupředu i ve všední dny.

V sobotu práce, i přes silný ledový vítr, pokračovaly.

 

Další foto na    http://aknm.rajce.net/2015-10-10_Hangar_v_sobotu


9.10.2015   -FF-

Důstojná oslava Kotesových  "70" proběhla ve Vile za hojné účasti jeho kamarádů. Byl dostatek jídla i pití a Kotes se mile představil svými sprostonárodními říkankami. Ať žiješ a létáš!

 

 http://aknm.rajce.net/2015-10-09_Sedmdesatnik_Kotes          

 


1.10.2015-Brt-

Vzpomínka na Luňáka

http://aknm.rajce.idnes.cz/Vzpominka_na_Lunaka_2015-10-01/#Lunak.jpg


 

 

 

 

 

 

 

 

9.9.2015 -FF-

A ještě malý dodatek z cykloputování a  závěrečného večera

http://aknm.rajce.net/2015-09-19_z_Krkonos_-_dodatek


 

22.9.2015-Brt-

Zájezd do sklípku 31.10.2015

Ahoj kamarádi,
níže přeposílám informaci od vedoucího zájezdu Tůči (cestovní kancelář Lorenc a spol.)
Hlaste se mu co nejdříve na tel.:  736 104 944   nebo mail:   tucek.pilot@seznam.cz
Hezký den,  Petr Seibrt

http://www.ubytovani-velke-bilovice.eu/

Zdravím pánové, na sobotu 31.10. je domluvena návštěva sklípku ve Velkých Bílovicích. Cena degustace s rautem 600,-Kč, nocleh 350,-Kč, snídaně do 100,-Kč, autobus (Albatros) 18Kč/km ,je to asi celkem 412 km, maximum 25 osob, konec degustace není omezen zavírací dobou. Musím potvrdit zájem do 1.10. jinak nebude držet termín, takže prosím dejte vědět. Nejlépe vyjet dopoledne, dát oběd a nějakou kultůru a pak tam. TT.

 

21.9.2015-Brt-

Krakonoš nás přijal s otevřenou náručí a připravil nám krásný víkend.

Foto bez cenzury zde:

http://aknm.rajce.idnes.cz/Putovani_po_horach_Krakonosovych_2015-_09-19/

15.9.2015-Brt-

Pozvání na víkendový výlet do Krkonoš zde:                                                                        https://aekvysokov.websnadno.cz/aktuality/2015/putovani_po_horach_krakonosovych.ppt

12.09.2015  -FF-

Dravci stoupáků - David a Honza.

To se jim to lítá mezi mraky v čerstvě vyčištěném, vyluxovaném a namazaném oři jménem Ryzák. 

  Sluší jim to!


08.09.2015 -FF-

A opět zdění, tentokráte v mimořádném termínu. Přes malý zádrhel v zásobování se podařilo vše vyřešit a zeď dokončit.

Hurá!

http://aknm.rajce.idnes.cz/2015-09-08_utery/


 

05.09.2015  -FF-

Tropická vedra pominula, tak jsme zase trošku poposkočili na přestavbě hangáru. Zvláštní ocenění zasluhuje sám pan Lorenc za mistrovskou práci ve výškách, "přidávat" jsme mu sotva stačili.

http://aknm.rajce.idnes.cz/2015-9-5_Zdeni/


 

15. - 23.8.2015  -FF-

Díky Tomášovi T. se podařilo na krátkou dobu zapůjčit kdysi velmi úspěšný akrobatický větroň LUŇÁK  LF-107, dnes už v omezení původní max. rychlosti 300 km/h, provozovaný ve tříde Experimental.

Svezení v něm proběhlo v období 15.- 23.8. a díky příjemným letovým vlastnostem bylo pro všechny zúčastněné velkým zážitkem . Jak je zřejmé z fota našeho Tondy, k vyvolání slastného úsměvu ani nebylo třeba letět, stačilo se do tohoto éra posadit.

Foto též  na   http://aknm.rajce.idnes.cz/2015-srpen_-_Lunak/


 

20.8.2015-Brt-

Ahoj, Pepův příspěvek jsem přesunul do nové složky "Klubové tlachání" v sekci "Vstup pro členy".

7.8.2015  -FF-

Jak bylo avizováno, Venda Rejzek slavil a své novorozenecké funkce se zhostil s přehledem zkušeného rogálisty. Všeho bylo nadbytek do pozdních či ranních hodin. Vendo, gratulujeme, zachovej si plodnost! Mladých pilotů je jako šafránu.

 

Oslavě předcházelo mimořádně příznivé plachtařské počasí, což k letům se záznamem do CPSky využil jenom Brt na Vosičce a já s Tondou na Ryzákovi. Zatímco Brt jako mladý závodník naháněl km s vysokým rychlostním průměrem, my penzisté jsme se spíše kochali. A bylo z čeho. Ono pozorovat Sněžku z patra 2800 m se tak často nestává.

V sobotu jsme v malé pracovní partě sundali bednění s věnce přístavby hangáru, přeměřili a vykolíkovali novou plochu dráhy 27/09. 

Na kratší plachtařský výlet odpoledne vzlétl Míra K. na Vose a Brt s Tondou na Ryzákovi.

Foto najdete na obvyklém místě:  http://aknm.rajce.idnes.cz/2015-08-07_prehraty_vikend

 


 

4.8.2015-Brt-

Venda Rejzek zve všechny kamarády na páteční / 7.8. 2015 od 17 hod. / posezení okolo krbu nebo v Céčku. Vše potřebné (pivko, klobásky) bude zajištěno. Včetně tradičního Veskabandu :-)Důvod je prostý... Venda se stal poprvé dědou.... GRATULUJEME !!!


1.8.2015  -FF-

Sobota byla na kopci zase hodně pracovní. Nejvýnamnější bylo dokončení věnce přístavby hangáru. Tomu předcházelo mnoho hodin příprav (bednění, sváření roxorů a p.), takže samotné betonování šlo pak pod vedením p. Lorence neuvěřitelně rychle.

Odpoledne se pak ještě stihla úprava  pole  k prodloužení krátké dráhy 27/09.

Několik fotek a video najdete zde:

http://aknm.rajce.idnes.cz/2015-08-01_Venec_a_prodlouzeni_drahy/


 


 

31.7.2015  -FF-

Příznivá předpověď plachtařského počasí vyzvala soutěživé plachtaře, snad z celé ČR,  k "výletu" s tohou zisku co nejvyššího bodového ohodnocení v CPSce.  Nejinak tomu bylo i na kopci Vysokov.  3 Vosičky osedlali Brt, Tůča a Honza V,  ASW 15 pak Burdýšek s cílem překonat vzdálenost 500 km. S nesrovnatelně menšími ambicemi jsem vzlétl i já s penzistou Tondou na Ryzákovi (BF 3).

A výsledek?  Počasí nebylo zase tak 100%ní, takže naši závodníci přistáli po 7mi hodinách s necelými 400 km na kontě. I tak zasluhují gratulaci!  O sobě ani nemluvě; po úspěšném otočení Police jsme s Todou zamířili na Krkonoše, ale brzy se kajícně (s Ryzákem proti větru) vrátili k Hronovu a přistáli na tamním letišti. Tam nebylo živé duše, natož něco k obědu a tak nás Tůčova Samba, v podání Pavla S., musela znovu vrátit do oblak.

Několik foto předstartovní horečky:
http://aknm.rajce.idnes.cz/2015-07-31_Pokus_o_zdolani_500/

 


22.7.2015-Brt-

Členská schůze již tuto sobotu 25.7.2015 od 17. hod. v klubovně.


21.7.2015-Brt-

Nějaké video z poletování s Ryzákem: http://aknm.rajce.idnes.cz/2015-07-20_Letni_poletovani_s_Ryzakem/

12.7.2015-MIK-

Nedělní cvrkot na kopci: http://lacmik.rajce.idnes.cz/Nedelni_rychlovka_z_Kopce/

Foto z oslav narozenin: http://aknm.rajce.idnes.cz/2015-07-03_Oslavy_50_a_70/

 

8.7.2015 -MIK-

Je horko a tak jen stručné info..
Členská schůze bude 25.července 2015 od 17 hoďky v klubovně
Potom diskuze třeba do rána.... image zve výbor AK

01.07.2015  -FF-

Nejen nový dvoreček před hangárem.

Stará kolejnice a nerovný povrch v rozšířeném hangáru nám při výjezdu ér způsobovaly nemalé potíže. Po schválení vybetonování  problematické části, akce nanejvýš potřebné Tůča vyřízl potřebné drážky a ve středu jsme se seěli na betonáž. Nejprve bylo nutno za pomoci sbíječky a krumpáčů odstranit starý nerovný asfalt a po příjezdu šéfa Petráčka s betonovou směsí muselo jít vše rychle, podle dispozic pana Lorence. Venkovní teplota přes 30°C totiž postupně nejen snižovala naší fyzickou aktivitu, ale také významně urychlovala tuhnutí betonu. Žádné pořestávky nebyly povoleny, snad jen na rychlé doplnění tekutin.

V odpoledních hodinách bylo dílo dokončeno  a pokud nám do neztvrdlého betonu někdo neudělá šlápoty, tak výjezd ér bude píseň nebeská.

Díky všem zúčastněným za vydatnou pomoc!

Foto: http://aknm.rajce.idnes.cz/2015-07-01_Dvorecek_nejen_pred_hangarem/


 

26.6.2015-Burdýšek-

Zveme všechny členy AK, manželky, přítelkyně, milenky a další příznivce na oslavu dvojitých kulatin Jirky Poláka (70) a Petra Glásera (50). Oslava proběhne  v pátek 3.7. 2015 v cca 18 hod. v klubu U VRTULE. Hrát bude country kapela, občerstvení tradiční.

Za výbor AK Milan Petráček


 


19.6.2015-Brt-

V týdnu Pepa s Frantou očistili a natřeli střechu na naší Ville. Bílá barva jí sluší a navíc se do ní nebude tolik opírat sluníčko. V úterý Tůča s Kopťákem zabetonovali spáry na novém dvorečku a pak šli všichni poletovat. Bohužel šli poměrně pozdě odpoledne a moc se nedařilo. Údajně stoupáky pod mrakem byly, ale nějak často se přemísťovaly. Dva kruhy a nic :-) Ve středu to bylo podobné. S Tondou jsme naplánovali stovečku Náchod-Police-Vrchlabí-Náchod. Po startu pěkné stoupání, nad námi Kuncáci s Duobanjem. Pak vyrážíme přímo na Polici, cestou bereme třímetr. Než trefíme první cylindr, dochází u Police k rozpadu a tak míříme směr Krkohory na sluníčko. Chvíli hledáme, než mně Tonda nasměruje k okraji rodícího se mraku do dalšího třímetru. Cesta za Trutnov pod řadou mraků ubíhá rychle, ale za Trutnovským letištěm se rozhodujeme co dál. Stoupání slábne a směr Vrchlabí zataženo a žádné sluníčko. Tam bychom doletěli, ale zpátky??? Padnout do pole si nemůžeme dovolit, nemá pro nás kdo přijet. Takže sázka na jistotu a mažeme zpátky. Všude jsme ale tentokrát pozdě. Než s Ryzákem a jeho rychlostí kolem 100 km/h (to ještě nepadá jako kámen) doletíme k dalším mrakům, nejlepší stoupání je pryč a jen paběrkujeme. To se nám stává celou cestu až do Náchoda, kde je opět velký rozpad. Popolétneme dále a z rozpadlého mraku je opět super mrak. Rychle zpátky a mrak už má zase díru v bříšku a stoupání malé. Kolem Náchoda létáme chvíli s Davidem, který sedlá patnáctku a zhruba po 3 hod. přistáváme.




19.6.2015-Brt-

O víkendu na kopci probíhala soutěž termických větroňů. Počasí přálo a tak bylo stále na co se dívat. Nejvíce mně zaujal start navijákem třímetrových větroňů, kterých šlo do vzduchu hned šest najednou. Pak hned najít nafoukávaný svážek a nebo termiku. Ta fungovala, takže větroně létaly pěkně vysoko. Po určitém časovém intervalu návrat zpět na základnu do přesně vymezeného prostoru. Ti chlapi, co hejbali páčkama vysílaček a ovládali větroně, byli fakt borci. Jasným vítězem, alespoň pro mně, byl čáp, který se přiletěl podívat na své soky a dal jasně najevo, kdo je králem oblohy. Naopak největším smolařem se stalo duo Burdýšek+Burdýšek ml. Šli po zimní stavbě zalétat modýlek. Ten letěl parádně, dlouho, elegantně se vyhnul zadnímu sklu mého auta a pokračoval směr les, kde ukončil svůj velmi krátký život. Možná pomůže generálka. Kdo ví??? Pár fotek z víkendu od Jardy zde:

http://lacmik.rajce.idnes.cz/Vikend_13.-14._cervna_na_kopci/



13.6.2015-Brt-

Něco na ochlazení po horkém dni.

13.6.2015-Brt-

Máme nový "dvoreček" před hangárem.
Protože u nás na kopci probíhá soutěž termických větroňů, oželeli jsme létání s velkými větroni a pan Lorenc nám naplánoval brigádu. Jako rozcvičku jsme si šli posbírat pár dlaždic z kruhu, kde ještě před týdnem stával větrný pytel. Hejna kousavých mravenců jen nerada vydávala svoje obydlí. Na řadu musel přijít i krumpáč a nakonec jsme naházeli na korbu pěknou fůru. Zničeni vedrem jsme se šli občerstvit do Villy, kde na nás čekali Toníkovy sváteční utopenci. Děkujeme! Po té, co přijel bagr a teplota vzduchu vyšplhala o dalších pár příček nahoru, začala stavba dvorečku. Pan Matěna zkušenou rukou ovládal svůj bagr a velice nám pomohl šetřit naše lopaty a krumpáče. Po pečlivé přípravě podkladu vedené Pepou Šobrem se postupně usadily panely, obsypaly štěrkem, nařezaly drny okolo a bylo hotovo. S prvními kapkami mohutné buřiny byly práce zakončeny a výsledek si můžete prohlédnout zde:

http://aknm.rajce.idnes.cz/2015-06-13_Dvorecek_pred_hangarem/#

Velké dík patří panu Matěnovi z Kramolny za práci s bagrem, vedoucímu stavby panu Lorencovi Tučkovi a všem, kdo přiložili ruku k dílu. Opálená těla nám byla odměnou.

9.6.2015-Brt-

13.-14. 6. 2015 - Soutěž termických větroňů "F3J Náchod Vysokov"


9.6.2015

Ohradník sbalen, letiště posečeno, všechny nosníky přístavby pevně na svém místě a větrný pytel změnil o pár metrů své stanoviště. Pár fotek od Jardy zde:

http://lacmik.rajce.net/Horky_a_pracovni_tyden_na_kopci

http://aknm.rajce.idnes.cz/Pristavba_roste/   

a video    http://aknm.rajce.net/2015-06-09_Vetrny_pytel


20. 5. 2015-Brt-

V pátek 29.5.2015, zve všechny letecké kamarády a jejich přátele Aeroklub Broumov na prohlídku kláštera. Sraz v 17. hodin před klášterem a po prohlídce bude občerstvení na letišti.
Případný požadavek na nocleh vzneste na Michala Jandu 776638115.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.5.2015-Brt-

Na svátek jsme si naordinovali létání a udělali jsme dobře. Termoska poslal počasí a my s Burdýškem osedlali Ryzáka. Naplánovali jsme dvoustovku, Náchod-Suchý vrch-Žalý-Náchod a před polednem vyrazili na trať. Na konci Orliček se rozhodujeme, zda to neotočíme zpátky jako Banjo z Broumova, jehož rychlému tempu taktak stačíme. Řady mraků končí a přeskočit s Ryzákem Zemskou bránu nebude jednoduché. Nakonec se to povedlo a přes pár chmurek se dostáváme k mrakům na Suchém vrchu. Zde potkáváme mračna brusů ze Šumperka, kde právě probíhají závody. Vezeme se s nima v pohodě až k Trutnovu. Zde jízda končí a musíme více vybírat, klouzák Ryzáka chyby neodpouští. Nakonec se dostáváme nad Žalý, kde dotáčíme mrak, co to dá a míříme domů přes Hostinné. Cestu domů si musíme vybojovat, což se nakonec povedlo a po skoro 5 hodinách přistáváme. Burdýška musím pochválit, jak některým brusům nandával a sám sebe za přežití ergonomického pekla na zadní sedačce Ryzáka, nazývané trestná lavice. Příště jedině s podložkou z Dynafoam pod zadek nebo letět rychleji. Kromě nás ještě postupně Pepa Š. a Míra K. provětrali Vosičku a Franta F. ASW-15. Tůčovi jako obvykle děkujeme za servis a těšíme se na příště. Snad už budou k dispozici opravené loggery.
Foto zde:http://aknm.rajce.idnes.cz/2015-05-08_Dvoukilo_s_Ryzakem/

02.05.2015  -FF-

Pestrá sobotní činnost

V sobotu jsme toho stihli opravdu hodně. Jedna parta s vydatnou pomocí bagru a pěchovacího válce rovnala terén budoucí přístavby hangáru, jiná skupina svářela a natírala nosníky a po působení třetí party zůstaly bílé svítí prahovky VPD.

 

 

Přitom jsme za poledne stačili oslavit Tomáše T. a předat stříbrný odznak Honzovi V.  Rekonvalescent Brt  umyl a do vysokého lesku naleštil Vosu a Mirek K. a Jakub B. sóly na Duobanju dokončili přeškolení. Závěrem odpoledne jsme ještě využili, toho dne bohatou, termiku, jenže nemaje t.č. provozuschopné loggery, CPSKa se tentokráte pod našimi výkony ani nezachvěje.

Foto:  http://aknm.rajce.net/2015-05-02_Pestra_sobota


 


21.4.2015  -FF-

Válcování dráhy

Náš nový člen Kuba Bahník poskytl těžkou techniku na válcování dráhy. Kladný efekt působení tohoto těžkého válce pocítíte při prvém startu či přistání.

Díky za to, Kubo!


 

30.4.2015  -FF-

Pálení čarodějnic

Dva roky jsme poctivě střádali odpad k pálení a ve čtvrtek po setmění byl dán povel k zapálení. Oheň to byl mohutný. Několik fotek najdete na : 

http://aknm.rajce.idnes.cz/2015-04-30_Carodejnice_a_60_Pepika_S./

Oslava  60tých narozenin Pepíka Š. proběhla ve velkém stylu v naší příjemně vytopené hospůdce. Za zvuků country hudby teklo pivo i Pito a přísun  jednohubek, chlebíčků, uzeného a sladkých zákusků neměl konce.

Pepo, přejeme vše nejlepší a hodně zdraví!

 

25.4.2015  -FF-

V sobotu jsme opět uvítali zvídavé děti na prohlídku naší techniky a protože Brt se jako informátor již dříve osvědčil, byl pověřen instruktáží a tím osvobozen od natírání prahovek. 

Pak jsme poletovali na BF, ASW a Duobanjech. Brt dal 3 hodiny na Ryzáku a David se přeškolil na ASW 15 (zase bude co slavit). Na konec dne byla uzeným oslavena Toníkova  "82". Jako dárek od plachtařů dostal  2 hodinový let v termice.

Přejeme hodně zdraví!

Foto:  http://aknm.rajce.idnes.cz/2015-04-25/

 


 

 


 

27.4.2015 -Brt-

Ve čtvrtek 30.4.2015 proběhne u nás na kopci pálení čarodějnic, kterým jsme Na bubnu připravili pořádnou startovací rampu. Zároveň oslavíme kulaté výročí čaroděje Pepy Šobra, který nás tímto srdečně zve. Přijďte pobejt !!!


Zemřel Josef Celba

Ahoj kamarádi,

právě jsme obdrželi velmi smutnou zprávu, že nás tento týden navždy opustil další člen našeho klubu, pan Josef Celba.

Poslední rozloučení proběhne již zítra, t.j. v pátek 24.dubna v 16.30 ve smuteční obřadní síni v Náchodě-Starém městě.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Letecký klub " U VRTULE "
k pronájmu.

Informace na tel. 603 882 300


 

18.4.2015  -FF-

Sobota plachtařů proběhla ve znamení Ryzáka po instalaci nové kabiny.

Po sestavení, vyčištění a promázání jsme ho opatrně dovezli na start (abychom nepoškodili drahou kabinu) a přestože vál docela čerstvý vítr, postupně jsme ho osedlali a vyzkoušeli v nečekaně dobré termice. Už v aerovleku nás upoutala vynikající dohlednost, což se starou kabinou nebývalo. Po malé přestávce v provozu Ryzáka jsme znovu ocenili jeho příjemné letové vlastnosti. Budiž zván rodinným stříbrem!

Foto:  http://aknm.rajce.net/2015-04-18_znovuzrozeni_Ryzaka


 

......................................................................................................................................................................................

15.4.2015-Brt-

Do členské sekce byly vloženy dokumenty ze Členské schůze ze dne 8. 3. 2015
......................................................................................................................................................................................
 

12.4.2015 -FF-

Díky usilovné práci Brta byla dokončena dlouho očekávaná změna poskytovatele webových stránek. Za převedení naší bohaté historie vřele děkujeme! V důsledku této změny jsme se v informacích trochu odmlčeli, takže poslední větší události jenom ve zkratce:

11.04.2015 sobota

V plánu na tuto sobotu toho bylo hodně a téměř vše se stihlo:

- stožár na větrný pytel byl uzpůsoben k instalaci na novou, předpisovou polohu;

- část posádky opravovala na střeše hangáru nefungující anemometr;

- zbývající  skládali Davidovu Vosu po opravě;

- následovalo luxování, čištění, mazání, nátírání dvou Vos, aby následující úterý byl pan Vavřín spokojen a Vosičky schválil do dalšího provozu;

Stihlo se i trochu polétat v termice, Pepa a  Brt na Vosách, Michal na svém Duobanju a Míra a já jsme se vystřídali ve výuce na Šemíkovi. Novou sestavu ér v hangáru Tomáš dobře předem promyslel, takže to dopadlo na prvý pokus (Ryzák zatím na vozíku).

Foto:  http://aknm.rajce.idnes.cz/2015-04-11/


04.04.2015  Vila v ohrožení   

Silný vítr poslal k zemi polovinu vysokého stromu a naše vila byla opravdu vážně ohrožena. Strom spadl těsně vedle, odnesla to pouze venkovní lampička.

Foto:   http://aknm.rajce.idnes.cz/2015-04-04_Vila_v_ohrozeni/


28.03.2015  Programově nabitá sobota

Pod taktovkou Vaška Brandejse proběhlo školení na téma: LX 8000. Díky za cenné informace! Dále jsme opět, jako každoročně, porovnali síly na bowlingu, tentokráte v Náchodě. Večer ve vile byl zasvěcen oslavám, tedy hodování, pívku a povídání.

Foto:   http://aknm.rajce.idnes.cz/2015-03-28_Programove_nabita_sobota/


2.3.2015-Brt-

Začátek členské schůze bude tuto neděli 8. 3. 2015 již v 9.00 hod.

22.2.2015-Burdýšek-

Sobotního stěhování nových kamen do klubu se účastnil i robot Emil ...

lorenc1.jpg

20.2.2015-Brt-

Ahoj všichni,

rok se sešel s rokem a je před námi další bowlingový turnaj, který proběhne v sobotu 28. 3. 2015 od 13.45 hod. v Laguna bowlingu v Náchodě. Nenechte se zmást názvem, akce je určena nejen pro plachtaře :-). Prosím o nahlášení vaší účasti na mail seibrt@seznam.cz nejpozději do 14.3.2015 kvůli rezervaci drah. Po skončení bowlingu se přesuneme v cca. 16.30 hod. na kopec, kde si dáme pivo a něco zdravého z udírny. Opět mi napiště, kdo přijdete, kvůli zajištění občerstvení.

Dopoledne před bowlingem proběhne na letišti školení na využití a obsluhu navigačního softwaru LK8000. Začátek v 9.00 hod. přesně, přednášející Vašek Brandejs. Školení bude zaměřeno hlavně pro plachtaře, zváni jsou samozřejmě všichni. Naposledy prosím o potvrzení účasti, abychom věděli, kam se vejdeme a kde pověsíme plátno na promítání.

Děkuji a těším se, Petr Seibrt

dscf4208abc.jpg

  20.2.2015-Brt-

Čas letí a v záplavě hezkých i smutných zpráv úplně zapadlo, že kromě několika brigád na vyčištění předpolí dráhy 27 se letos i létalo, pár fotek zde:

http://aknm.rajce.idnes.cz/2015-01-24_Prvni_letosni_letani/

A také, že dvě naše Vosičky  mají za sebou velkou prohlídku a jsou připraveny nás dalších 500 hodin vozit. Tímto děkujeme klukům do Jaroměře z firmy Air Mega za perfektně a rychle provedenou práci.

http://aknm.rajce.idnes.cz/2015-01-31_Vosicky_jsou_doma/

sam_0157.jpg

16.2.2015-Brt-

Ahoj kamarádi,

ve vstupu pro členy byla zadána tabulka s přehledem plateb na rok 2015 (Členové AKN 2015 / 02). 

Hezký den, Petr Seibrt

5.2.2015-Brt-

Ahoj všichni,

ve vstupu pro členy najdete upravené dokumenty Stanov Aek, Organizačního pořádku a Letištního řádu. Vaše připomínky a názory, prosím, adresujte na mail: petracek@pjpt,cz do 25. února 2015, poté bude upraveno konečné znění a předloženo ke schválení na členské schůzi.

Členská schůze Aek Náchod se bude konat 8. března 2015 od 10. hod. v Leteckém klubu.

Milan Petráček

1.2.2015-Brt

Zemřel Eugen Preclík

Ahoj kamarádi,

pro ty, koho tato smutná zpráva ještě nedostihla, s bolestí v srdci oznamujeme, že nás  navždy opustil náš kamarád, letitý člen Aeroklubu Náchod, jeden z ubývající generace staré gardy pilotů, ing. Eugen Preclík.

 "Evžen" v roce 1968 jako instruktor

evzen2.jpg

 2013 jako pilot našeho Ryzáka

dsc04125.jpg

 2013 Evžen přebírá symbolické zápisné od plachtařů

evzen.jpg

 

3.1.2015 -FF-

Prvá brigáda

Dalo se i létat, ale dali jsme přednost  brigádě.

V souvislosti s natočením krátké dráhy 09 bylo třeba vyčistit předpolí tak, aby vše odpovídalo příslušným předpisům, tj. posekat suchý plevel, odstranit soušky a nálety. V mrazivém a nevlídném počasí se toho s nadšením zhostila parta plachtařů pod vedením p. Lorence.  "Zvelebení"  VPD bylo zakončeno zasloužilým občerstvením, až někdy kolem 15 h, samozřejmě v příjemně vytopené vile.  Podávala se tlačenka s cibulí, sýry, jednohubky, bábovka, vánočka, čaj, káva, limonáda a pito.

Zase jsme o něco dál.  Nějaké fotky  na:http://aknm.rajce.idnes.cz/2015-01-03_Novorocni/

image