DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

A abychom vás nalákali na další sledování našich stránek, máme pro vás připravené krásné povídání od Vildy o jejich cestě spolu s Jirkou a Bohémem na Slovensko.
Zachovejte nám i nadále přízeň a budeme se těšit v příštím roce!!! 


 

27.12.2018-Brt-

Ahoj kamarádi,
toto krásné PF-ko nám zprostředkovaně přes Jardu Lacmika zaslal p. Ondra Španko. Ondra si před lety na našem letišti na Žluťáku udělal svůj první pilotní průkaz. Několik sezón u nás létal a jeho přáním bylo dostat se do armády k letectvu. Jeho sen se splnil a dnes brázdí oblohu na Gripenu. Všechny nás moc zdraví a slíbuje, že nás navštíví osobně. (Nevím, jak to myslel, ale pokud by nás navštívil v Gripenu, byl by to moc pěkný pozdrav). Za zaslané přání moc děkujeme a přejeme, ať se i nadále počet startů rovná počtu přistání.


A ještě jedno přání, tentokráte od "naší" letištní kapely. Tak ať vám to kluci taky šlape a budeme se těšit na další vystoupení.

 

24.12.2018-MIK-

Zdravím všechny,

a posílám pozvánku na tradiční posezení do klubovny v předposlední den roku.  Klubovna bude  vytopená, poteče pito, lahvinkové pivo a limo. K zakousnutí bude samoobsluha.. co si kdo přinese , to si sní a  nabídne  kamarádům, co příjdou jen tak nalehko  :-))  .  Bude-li i pár melodických decibelů, tak rozhodně potěší.
Posezení bude od 16. hodiny v neděli odpoledne 30.12.18. 
Pozvánka je nejen pro všechny členy, ale vítané budou i  manželky, kamarádky , kamarádi .... 
 
Vám všem výbor přeje pohodové a příjemné Vánoce, zdraví a spokojenost.
 
Letošní Vánoce budou na blátě a pro nás to bude platit trochu více..  Dvorek nese stopy po stavební činnosti. Ale opravdu jakékoliv lamentování je zbytečné. Jak stavbyvedoucí, tak i pracovník na bagru se snažili odvést dobrou práci, ale měkký terén bohužel lepší výsledek neumožňuje. Bude opraveno. 
 
Za výbor Aek  Jarda Lacmik

18.12.2018-Brt-
Ahoj všichni,
asi jste nemohli tak jako Franta přehlédnout, že výkop vypadá opravdu hrozně. Ale neděste se! Naše vedení a stavbyvedoucí firmy spolu konzultují jednotlivé kroky výstavby. Celá stavba ještě není dokončena a určitě před kolaudací budeme požadovat celou trasu kabelu i okolí samotné věže dát do původního stavu. 

15.12.2018  -FF-
Sobota na kopci jako každá jiná sobota adventní. Ponuré nízké mraky a mrazivý větřík moc zájemců ze strany pilotů na popovídání nenalákal, ale ti, co přišli, byli překvapeni, bohužel nemile, když spatřili:
1) hrůzný pozůstatek po výkopu k věži Vodafonu;

2) když se dozvěděli, že naše oblíbená kočička, reinkarnovaný Tůča, byla uprostřed týdne nalezena utopená v bazénku

 

29.11.2018-JK-
Už nám stojí-tedy věž. Pár záběrů ze stavby věže ve čtvrtek dopoledne.
https://koutj.rajce.idnes.cz/Vez/

26.11.2018-Brt-

Vzpomínka na léto od Vildy.

Navigační let -12.8.2018
Náchod, Raná, Letkov, Žebrák, Točník, Křivoklát, Karlštejn, Konopiště, Nymburk, Poděbrady,Chlumec, Hrádek u Nechanic, Náchod

Jelikož jsme se cítili být zavázáni našemu příteli Jarkovi za to, že nám dělal průvodce Polskem a také  veškerou radiofonii odkomunikoval, rozhodli jsme, že pro něho uspořádáme na oplátku tento let po České republice. A že já to odříkám  zase tady  u nás pro jeho pohodu a mou praxi.

Na 9 hodinu ranní byl domluvený odlet z Vysokovského letiště což se nám tak úplněnepodařilo. Bylo půl desáté a my po vzletu. Tentokrát Jarek letěl jako druhý za námi.První přistání pro doplnění paliva a našeho srovnání těl proběhlo na letišti Plzeň Letkov.
Dále jsme prolétávali všechny otočné body tak, jak jsou uvedeny nahoře. Většinou to byly historické památky, které stály za zobrazení našimi aparáty, i když někdy pochybné kvality.
Druhé zastavení bylo na letišti Nymburk, ale tam nebyla ani noha, jak se říká, přesto že byla neděle a hezké počasí. A tak jsme po občerstvení z vlastních zásob odletěli domů na náš Vysokovský kopeček, kde jsme přistáli ve 14 hod.
Počasí nám přálo, téměř bez větru, dohlednost veliká a vše bylo OK.

                                                                         Vilda

https://aknm.rajce.idnes.cz/2018-08-12_Vilda_Jirka_Vylet_Plzen/

24.11.2018  -FF-

Doletná - vzpomínání a hodnocení uplynulé sezóny. Sešli jsme se v hojném počtu v naší hospůdce a za hudebního doprovodu naší kapely jsme dobře pojedli, popili pivo nebo pito a hlavně si popovídali o našem letošním létání i o našich plánech do budoucna.

Několik fotozáběrů z rušného prostředí si prohlédněte zde: http://aknm.rajce.net/2018-11-24_Doletna


 

18.11.2018   -FF-

Prohlídněte si historická letadla vystavená v Leteckém museu v Mladé Boleslavi

http://aknm.rajce.net/2018-11-18_Letecke_museum


 

17.11.2018-Burdýšek-

Na dnešní státní svátek nám Termoska nadělil ideální vlnové podmínky pro vlnu z domu - sobotu, jasno a správný východní vítr. Po ranních pracovních povinnostech jsme s Michalem vytáhli 15-ku a Fešandu a vyrazili do Hronova, kde se podle OGN místní borci už nějakou chvíli vlnili. Nejdřív jsme pomalu stoupali za Borem, pak průzkumník Michal přeskočil za Orličky. Tam to byla jízda, kdy stoupání dosahovalo až 2m/s. Přestože teplota ve 2800m QNH nebyla příliš krutá, po dvou hodinách už mi byla vážně zima. Zavření podvozku dost pomohlo, ale i tak už jsem se těšil do vytopené Vily. Moc pěkné svezení, škoda, že jsme tuto poměrně vzácnou vlnu nevyužili s více letadly.

13.11.2018-Brt-
Vážení členové a příznivci Aeroklubu Náchod,

srdečně vás zveme na  D O L E T N O U, která se uskuteční v sobotu 24. 11. 2018 v Leteckém klubu na Vysokově.
Začátek kolem 16. hod. Živá hudba a občerstvení zajištěno.
Těšíme se na vás!!!

 

3.11.2018-Brt-
Sobota 3. 11. i 10. 11. byla pracovní a tak se začal létat motorový výcvik plachtařů na Bohému v týdnu.
Výborné vlnové podmínky jsme nedokázali využít a tak nás alespoň může těšit, že naši kamarádi vlnoletci Kucovi získali na Duobanju za Krkonošemi diamant, tzn. od vypnutí motoru udělali převýšení více jak o 5000 m. Veliká gratulace pod kopec!!!

https://aknm.rajce.idnes.cz/2018-11-3_Opravy_pred_zimou/

28.10.2018-Lacmik-
Dnešní nedělní kafe mělo velké překvapení. Tento slavnostní den pro republiku byl znásoben návratem našeho Zetorka po skoro celoroční omlazovací kůře. A nevadil ani pěkně svižný vítr s deštěm a sněhem. Jirka dovezl zrovna dva kousky, ale jen ten nalevo je náš, aeroklubácký...Velké díky jemu, Jakubovi a mnoha dalším. Pepa nelenil, skočil za volant a zavezl tahouna do maštale. Dílo bude zase dlouhá léta sloužit na kopci. Super !!!
http://lacmik.rajce.net/Nedelni_kafe_s_prekvapenim

22.10.2018-Brt-
Pořád se něco děje i na podzim. V neděli Pavel připojil do sítě elektrický ohradník, (tak teď ať si čuníci klidně přijdou) a Burdýšek se bohužel osamocen věnoval nátěru tranďáku pro Ryzáka.
V pondělí se udělalo hezky, sluníčko, žádný vítr a tak se mohl David začít přeškolovat na Bloudila. Podle mého laického názoru plachtaře nemotoráře mu to šlo dobře. Přijel i Vilda provětrat po okolí Romea. Po té se dostal do vzduchu Ryzák a létali jsme tak dlouho, dokud nám dole jezdící auta nezačala svými světly naznačovat, že bychom měli dostát leteckým předpisům a svoji činnost ukončit. Do tmy bylo vše na svém místě a těšíme se zase na příště.

https://aknm.rajce.idnes.cz/2018-10-22_David_preskoleni_na_BLoudila#002.jpg

20.10.2018-Brt-
V sobotu bylo na kopci živo. Stihlo se toho opravdu hodně, jen na létání nezbyl čas, i když okénko se po obědě udělalo. Jedna parta pod vedením Saši se dala do opravy spadlého zábradlí u spodního hangáru. Jak jsme zjistili z kamerového záznamu, žádný vandal ho nepovalil, ale příčinou byly uhnilé kolíky a silný vítr. Sašovi děkujeme za výrobu železných patek, které životnost plotu určitě prodlouží. Druhá parta se věnovala stavění elektrického ohradníku kolem letiště. Nezdá se to, ale při této činnosti člověk našlape docela dost kilometrů. Třetí parta se dala pod Vedením Davida do výměny hadic u Bloudila. Operace byla úspěšná, pacient nezemřel, naopak v pondělí se dostal konečně do vzduchu. Po pozdním obědě U Studny jsme na vlek narovnali stoly a lavičky z areálu a odvezli je na přezimování do přístavby. Pak už jsme se začali pomalu srocovat v Leteckém klubu. Po malé komplikaci s kompresorem začalo téct pivo proudem. U výborného občerstvení, které nám připravila Renča Tučková spolu s dcerami, jsme zavzpomínali na naše dva kamarády, Tomáše a Vaška. Vzpomínky byly umocněny fotkami z jejich života, které jsme si promítli na plátno. Vzpomínali jsme dlouho a dobře, dokud nedošla kořalička a pivo, ale to už bylo skoro ráno. Jestli jste nás kluci ze shora pozorovali, určitě jste byli spokojení :-) Chybíte nám.
Za občerstvení a báječnou obsluhu děkujeme Renče a dcerám, za kořaličku Urnerom a také děkujeme přespolním z Hronova, Nového Města a Jaroměře, že se k nám přidali.

http://aknm.rajce.net/2018-10-20_Ohradnik_a_vzpominkovy_vecer

15.10.2018-Brt
Předešlý víkend byl velmi úspěšný, protože se udělalo hodně práce, stihlo se i létat a zároveň nám přibylo 1,5 pilota. 
Z Davida se stal po absolvování výcviku a praktických pilotních zkoušek motorový pilot ULL, z Rosti po složení teoretické pilotní zkoušky půlpilot větroně. Oběma velká gratulace a ať vám to lítá!!!

13.10.2018   -FF-
Prvá brigáda organizovaná Sašou proběhla s malým zpožděním, zato úspěšně. Cílem bylo opravit zatékající střechu na "C" a vyčistit střechu nad hospůdkou. Vše se povedlo v super kvalitě a v dobrém čase. Kromě toho Jakub přes opakovaný odpor našeho vyžínače očistil prahovky a  podařilo se též zlikvidovat nepotřebný odpad z hangáru. Jak je zřejmě z fotodokumentace, vše bedlivě kontroloval náš Tůča.

Po krátkém občerstvení a oslavě narozenin Michala se ještě stihlo polétat. Na startu, za poměrně čerstvého větru, se objevil Ryzák, Vosa Pampeliška, ASW 15 a 24.
Foto zde:  http://aknm.rajce.net/Oprava_strechy  
Video: https://www.youtube.com/watch?v=ovtp9V8zVPs&feature=youtu.be


 

10.10.2018-Brt-
V úterý jsme se sešli na 15. hod. a náš kopec nás přivítal úplným bezvětřím, což nebývá často. Ve vzduchu "olej", takže jsme si mohli udělat 10 kochacích podzimních startů na Ryzákovi a Žloutence (pro Davida Pampelišce). Do vzduchu šel i Zephyr, Bohém a Špírův Tulák. Při provozu vládla pohoda a sehranost týmu, za což jsme byli večer odměněni krásnou scenérií na obloze. Všem děkuji za pěkné odpoledne!!!   
https://aknm.rajce.idnes.cz/2018_10_09_Uterni_vecer/

 

...................................................................................................................................
8.10.2018-Brt-

Vážení přátelé,
přijďte s námi společně zavzpomínat na naše dva kamarády, kteří nás letos navždy opustili, Tomáše Tučka a Vaška Urnera.
Akce se koná v sobotu 20.10.2018 v Leteckém klubu na Vysokově, začátek kolem 16.hod. Občerstvení zajištěno. 

...................................................................................................................................

 

8.10.2018-Brt-
V pátek jsme se sešli odpoledne a uspořádli provoz s Ryzákem a Fešandou. Směr větru byl přesně na dráhu 1.3, a protože byl větřík čerstvější, nacvičili jsme si dle úlohy 2/17 přistání do omezeného prostoru s překážkou přes les. Odpoledne se sešlo vedení klubu a když jsme za tmy opouštěli letiště, kluci ještě debatovali na zadanými úkoly.
V sobotu jsme se po dlouhé době shromáždili ve Vile, abychom probrali naše záležitosti. Ve Vile bylo příjemně vytopeno a jako občerstvení jsme každý dostali flák masa od Saši. Sašo díky a přejeme vše nejlepší k narozeninám!!!      https://aknm.rajce.idnes.cz/2018_10_05_Podzimni_poletovani


1.10.2018-Brt-

Jedno video ze sobotního dopoledne. Po přechodu fronty křišťálově čistý vzduch, čerstvější větřík ve výšce, ale parádní termika, kdy se to brzy začalo řádkovat. Přestože jsem neměl v úmyslu letět, posadili mně do Ryzáka vyzkoušet počasí. A povedlo se :-) Místo okruhu z toho byla skoro hodina a půl. Škoda, že jsem nemohl déle. I tak moc hezký zážitek na konci září. Termosko díky, tahle sezóna stojí za to!!!

 

21.9.2018-Brt-
Expedice Krkonoše 2018 proběhla v již ustáleném termínu kolem 22.9. Někteří tradiční účastníci byli vystřídáni jinými, Penzion U Mlýna ve Spláleném Mlýně jsme ale opět pořídili zaplnit. Ředitel expedice,Franta, vše dohodl na jedničku a tak jsme se mohli v pátek všichni sejít u večeře. Na domácí kuchyni paní Malé jsme již v minulosti pěli ódy a ani letos to nebylo jiné. Spokojené bříško - základ úspěchu. Ještě musím zmínit, že nás hory uvítaly krásnými kumuly a v podvečer též mnoha břity žiletek od vzniklých lenťáků. Vlnová sezóna je tu.
Sobotní celodenní výlet jsme začali ve stejném duchu jako vloni - pivovar Trautenberk s oblíbenou polotmavou 13° a pak už se nám to pochodovalo skoro samo. Prošli jsme se po Pomezním hřebeni a protože bylo po přechodu studené fronty, výhledy do Polska nabídly nádherné scenérie. Odpoledne jsme někeří vyrazili do Janských lázní do bazénu a vířivky. Protože byla studená voda, museli jsme se ohřát v sauně a následně u burčáku. Večer spousta historek, ze kterých vynikali hlavně ty od Saši, našeho nového dvorního baviče a zároveň číšníka. Po splnění hlavního večerního úkolu - dopití sudu-jsme se vydali do hajan. Nutno podotknout, že v Penzionu U Mlýna se spí opravdu dobře.
V neděli díky nedostatku dětí neproběhla tradiční bojovka s hledáním pokladu a tak zbytek výpravy vydal směrem na Portášovy boudy. Nově postavené atrakce v podobě prolézaček, mraveniště, čapího hnízda a dalších se nám líbily, ale shodli jsme se na tom, že do hor tak úplně nepatří. Holt příliv kapitálu postupně devastuje i naše krásné Krkonoše.
Na závěr chci poděkovat panu Malému a paní Malé za péči, s jakou se nám věnovali. Jsem přesvěčený, že svým přístupem a vytvořenou domácí pohodovou atmosférou dokáží konkurovat i vznikajícím velkým hotelům. A to je moc dobře, protože za peníze vše koupit nelze.
Dále chci poděkovat řediteli Frantovi za přípravu, Rosťovi za distibuci piva, Sašovi za zábavu a vlastně všem za super víkend. Nashledanou na další expedici-možná o moc dříve, než si myslíte :-)
https://aknm.rajce.idnes.cz/Expedice_Krkonose_2018-09-21/

 

19.9.2018   -FF-

S Vaškem Urnerem se v Častolovicích přišlo, kromě jeho příbuzných, rozloučit i velké množství jeho sousedú a známých. Nechyběli jsme ani my z AK Náchod.
Několik fotek z akce najdete zde:  https://aknm.rajce.idnes.cz/2018-09-19_Posledni_rozlouceni/


 

14.9.2018-Brt-

 

10.9.2018-Brt-

Ahoj všichni,

mám pro vás velmi smutnou zprávu. V sobotu 8. 9. 2018 se vydal na poslední let, bohužel doslova, náš kamarád, Vašek Urner.  Zemřel tragicky ve svém letadle.
Vašku, Tvá usměvavá a vlídná tvář nám bude chybět!!!

5.9.2018  -FF-

Michalova  "Fešanda"  na poli nedaleko Lorencovy aleje.

Dle slibu přidávám popis záchrany.

Jak to vše proběhlo?

Při zprávě, že Michal je na poli, se mi hned vybavilo rozkošné vyprávění jednoho plachtaře v knize Vzpomínky pilota Čmoudy z doby, kdy Blaník byl považován za „brus“, kdy sedět s kluzákem na poli bylo na denním pořadu a kdy pilotovi představy o místě přistání se mnohdy výrazně lišily od reality. Tehdy bylo největším problémem sehnat v obci, často jedinný, telefon a přivolat si záchrannou četu z domovského letitě. Mezitím se vyčerpaný pilot musel občerstvit v místní hospodě, v lepším případě se o něho postarali domorodci a snesli mu vše, co zbylo z posvícení.

Pokročili jsme o několik desítek let dále, už máme mobilní telefony, máme různé navigace dle GPS a další pomocná vybavení, ale kumuly jsou nebo nejsou a berou nebo neberou. To se nemění.

Díky trackeru jsme věděli, že Michal krachuje a nouzově přistál na poli a to dřív, než nám sám podal zprávu. David ho okamžitě mobilem kontaktoval, zda je v pořádku. Ano, byl, hned nám poslal souřadnice své polohy a my vyrazili někam k Lanškrounu. V tom spěchu jsme málem vyjeli s jiným penálem, ale David byl obezřetný a vše jsme napravili.

Před Lanškrounem jsme zapnuli navigaci a ta dle zadaných souřadnic ukazovala, že Michal sedí někde v Lorencově aleji. Podivili jsme se když navigace hlásila, že jsme v cíli. Byl to totiž velký kruhák uprostřed Lanškrouna a tam žádné éro nebylo. Na parkovišti marketu jsme popřemýšleli, kde se vloudila chybička a zadali další souřadnice od Michala. Ty už byly správné, opustili jsme Lorencovu alej a po několika kilometrech za Lanškrounem, asi 100 m od vedleší cesty, zahlédli Michalovu „24“ku. Pilot vypadal šťastně, asi že jsme ho přijeli vysvobodit a kupodivu nebyl obklopen zvědavci ani zásoben proviantem od místních vesničanů jako pilot Čmouda. Uvítali jsme ho klasickým dotazem, proč přistál, když kolem je tolik kumulů. Cha, cha.

Pole bylo hodně měkké a překonat těch asi 100 m k cestě nebylo snadné. Dál už vše podle obvyklého scénaře jen s malým zádrhelem, když víko penálu se dlouho nedařilo otevřít.

Domů jsme dorazili až večer a s povděkem uvítali, že nám kolegové v hangáru vyšetřili místo na penál a my už nemuseli potmě éro sestavovat.

Tenhle zážitek si zaslouží oslavu!

 https://aknm.rajce.idnes.cz/2018-09-05_Michalovo_pole/#


 

3.9.2018 -Brt-
Doplněno vyhodnocení Vysokovské hvězdy 2018 o let Saši Nenjuka, který svým "hrdinským" výkonem ulétl hvězdu na rogalu. Gratulace k tomuto pěknému výkonu!!!



3.9.2018  -FF-

Přímý přenos z neobvyklého výletu Vildy a Jirky:
 

Náš let k Baltskému moři do Polska 4.- 5.8. 2018

Bylo 5h 40min, když se náš „bohémský“ letoun odlepil z dráhy 27 z vysokovského letiště.Nad Borem právě vycházelo slunce, ale Náchodské údolí bylo ještě v šeru a my dokončovali otočku směr Broumov. Tam na nás čekal Jirkův bývalý pilotní žák, nyní již šikovný pilot Jarek Wisnewski, se svým letounem Zephyr.

Po přistání nastala poslední navigační příprava s Jarkem a Jirka nastavil GPS navigace pro obě letadla na stejnou trať a hodnoty. Bylo naplánováno mezipřistání pro doplnění paliva a odlehčení naší tělesné schránky po cca 250 km letu. Jarek zařídil přes své známé, že nás budou čekat na domluveném letišti i s benzinem. Cílem letu bylo určeno soukromé a též předem domluvené letiště u pobřeží Ninikovo vzdálené dalších 150 km letu. Jarek mi půjčil Polské natraťované mapy čímž mně udělal radost, nebotˇsi s nimi rozumím víc než s GPeskou.

Vzlet z broumovského letiště se zdařil a my opět pomalu stoupali s plně naloženým Bohémem za Jarkem s kurzem 349°směr moře. Zephyr, sice se slabším motorem, ale lepší aerodynamikou a obsazený jen sólo, jsme měli co dohánět.

Určené letiště pro mezipřistání Lipki Wielkie jsme našli na konci velkých borových lesů plných jezer a rybníků. Naše příletová výška velká jako ty respekt vzbuzující lesy a tak jsme pomalu sestupovali v kruhu až na 48m nadmořské výšky letiště. Přistáli jsme na asfaltové dráze dlouhé zhruba 750m s perfektním povrchem.

Jarkovi přátelé nás již čekali se slíbeným benzinem na doplnění. Zephyru stačilo na na- plnění 20 litrům, ale Bohém se nestyděl vybumbat 40 litrů za 2 a ¾ hodiny letu.

Popovídali jsme si polsko-česky taky s místním pilotem a mechanikem, kteří jsou zde zaměstnáni.

Letiště vybudované v roce 1986, letadlo Dromedár a celé zázemí patří polským lesům, čili státu a oni zde drží požární hlídku. Hezké zaměstnání….

Zhruba po hodině jsme se rozloučili s úmyslem pokračovat v naší vzdušné pouti. Směr vzletu mířil do nitra sosnových lesů, které nás obklopovaly a my z toho neměli dobrý pocit. Jen Jirka řekl, že jsme měkký a zatlačil mou pravou váhavou ruku na ovladači plynu kupředu a bylo rozhodnuto. Letěli jsme dál. Pomořanské Polsko je opravdu plné lesů a vod-ních ploch. Náš let protnul též tři velké řeky, Odra byla asi největší.

Pomalu jsme se blížili k mořskému pobřeží a i GPpeska napovídala, že už tam musíme každou chvilku být. Ocelová šeď nebe splývala s horizontem, který byl jen o málo tmavší.

A najednou jsme letěli nad mořem, to tmavší , to bylo moře. Ihned točíme pravou 90° zatáčku a pokračujeme podél pobřežních pláží a kocháme se tím co u nás není k vidění. A do toho kapitán Jirka oznamuje, že k cílovému letišti to máme asi jeden a půl kilometru.

Měli bychom ho vidět, ale je to jen 20 m široký a 460 m dlouhý travnatý pruh mezi poli. Našli jsme – bylo označené značkami - a teď už jen se trefit na tuto plochu s nadmořskou výškou jen 6 m!!!

Tuto plochu vlastní a využívá rogalista u kterého Jarek vyjednal naše zázemí – 200 m od RWY má dům, hangár a velkou oplocenou zahradu, kde jsme zaparkovali své nebeské oře a zavřeli bránu. Majitel se nás ihned ochotně ujal s dotazem, co nám chybí. Jarek odpověděl, že benzin a pivo. Než jsme se rozkoukali, už sedíme v autě a jedeme k čerpací stanici, kde měli oboje v dostatečném množství.

Po načerpání kanystrů benzinem a našich žíznivých těl pivem nás pak ještě převezl asi kilometr k pobřežnímu letovisku, které se jmenuje Rewal. Nabídl se, že pro nás zase přijede až budeme chtít. V místní restauraci jsme si dali oběd a pak prošli lákavými uličkami plných kaváren, restaurací a obchůdků se vším možným i nemožným až k pláži.

Hezká písečná pláž plná lidí nás ohromila. Tolik národa jsme tam opravdu nečekali… Bylo hezké počasí, vzduch 30 a čistá voda 22 stupňů Celsia.

A tak já s Jirkou jsme se koupali celé odpoledne a moc se nám to líbilo – Jarek do vody nešel,že je neplavec, a hlídal nám věci.

Večer bylo posezení u pana majitele letiště pod pergolou s místními rogalisty u pivka. Spaní nám bylo nabídnuto v zahradní chatce a Jarek přespal pod pergolou.

Ráno jsem se probudil asi ve 4 hodiny a slyším hřmění bouřky, zesilující vítr. Jirkovi jsem řekl, že bychom měli co nejdříve vypadnout – tedy odletět. Čerstvý boční vítr zesiloval, nízká tmavá oblačnost a nad ní druhá vrstva šedá nebyly ideální podmínky pro vzlet.

Nervní Jarek zapaloval jednu cigaretu za druhou a přešlapující Jirka mu rázně řekl:,,Už toho nech, letíme!“ Vzlet se podařil v 6 hodin 30 minut oběma letadlům a nabrali jsme kurs jih – Česká republika.

Po vzletu se mě kapitán Jirka zeptal: ,, Tak co vzlet? Dobrý ne?“ Já mu odpověděl:,, No šlo to…“ Spráskl ruce a povídá: ,, Vy mě serete, ale fakt serete!!!“ Asi čekal jinou odpověď.

S větrem v zádech až o 30 km v hodině rychleji podle GPS než ukazoval rychloměr to dávalo naději, že doletíme na jednu nádrž až domů.

Potom jsme ale museli obletět dvě oblasti přeháněk a optimismus s doletem až domů nás opustil.

Bylo rozhodnuto, že nebudeme riskovat a přistaneme pro doplnění paliva v Tworzyjanówě, kde to známe z našeho dřívějšího vzdušného putování.

Po doplnění nádrží nám zbýval poslední úsek z Tworzyjanówa domů. Cestou jsme vyprovodili Jarka k broumovskému letišti, abychom měli klid, že doletěl v pořádku. My jsme pokračovali do Náchoda.

Přistání se nám podařilo před 12 hodinou polední, čímž jsme vzbudili pozornost mnoha kávu-milujících pilotů. Na jejich dotazy jsme nestačili s Jirkou odpovídat a proto vzniklo těchto pár řádků.

Všem se nám let k moři líbil, éro bylo nepoškozené a my živi a zdrávi zpět.

Nalétali jsme asi osm hodin a přímo to vychází 403 km.

Vilda

Další foto zde:  https://aknm.rajce.idnes.cz/Vylet_k_mori/


 

31.8.2018-Brt-
Po dlouhých prázdninách se hlásím do služby :-)
Provedl jsem průběžné vyhodnocení Vysokovské hvězdy 2018 a už teď musím říct, že jste mi udělali obrovskou radost. Letos jsme ji uletěli všichni. Sezóna ještě nekončí a podzimní létání je jako stvořené pro tuto trať.
Tak bojujte, odměna zraje ve sklepě !!!


 

18.8.2018  -FF-

Směsku fotek z činnosti  za poslední období najdete zde:  https://aknm.rajce.idnes.cz/Smeska/  Několik snímků je i z Hronova, kde nás na HOP úspěšně reprezentoval Brt, ale i Michal a David.


14.7.2018   -FF-

V sobotu na kopci nic mimořádného.  2 málo úspěšné vzlety Ryzákem vystřídal pokus o opravu motoru Bloudila, taktéž bez kladného výsledku. Zato oslava mladého pilota Dana Kubrta byla nadmíru úspěšná. Dan oslavil nejen nedávnou pilotní zkoušku, ale i uletěnou první deklarovanou trať, přeškolení na Vosu a nechybělo moc a mohl oslavovat i 5ti hodinovku  (rada zkušenějších: více mléka pij a lahve nezahazuj).
Dane, ať Ti to létá! 

Více foto zde: https://aknm.rajce.idnes.cz/Danovo_zapisne/

19.6.2018-Brt-
Od 18.6. do 22.6. 2018 a od 25.6. do 29.6. 2018 probíhá nad naším územím mezinárodní vojenské letecké cvičení Sky Avenger 2018. Hlavně přeletáři důsledně plánujte tratě :-)
https://aekvysokov.websnadno.cz/aktuality/2018/aip_sup_13_18_sky_avenger.pdf       
http://aisview.rlp.cz/

14.6.2018-Brt-
Ještě než nám modeláři - závodníci obsadí letiště, zorganizovali jsme plachtařský provoz. Světe div se, letěli všichni naši bílí i žlutí miláčci a co víc, všichni měli ve svých loggerech nadeklarováno!!! To jsem u nás zažil v historii poprvé a doufám, že už to bude běžný trend. Sice se projevili určité technické nedokonalosti, ale to doladíme. V CPS by se mělo objevit 5 výkonů. Náš nový pilot Dan Kubrt si v rámci výcviku ulétl první deklarovaný přelet, takže gratuluji. V poměrně velkých rozpadech to byla s Ryzákem dřina. Foto zde: https://aknm.rajce.idnes.cz/2018-06-15_Patecni_termika/  a video zde:  https://youtu.be/duc6S2yJIKw 



 


13.6.2018-Brt-

Modelklub Náchod pořádá na našem letišti ve dnech 16.-17. června 2018
Mistrovství české republiky termických větroňů kategorie F3J.
Propozice soutěže.

Po dobu konání akce bude provoz na letišti omezen!!!

9.6.2018  -FF-

Události posledních dnů.
Zatímco naši reprezentanti tvrdě bojovali na závodech na Rané, my stačili dokončit prodej Vosičky a vyprovodili ji při jejim posledním startu z kopce. 

O několik dnů později jsme uvítali "zlaté kochy" z Rané. Díky za skvělou reprezentaci! Gratulujeme!

Noví členové AK, Rosťa a Saša uspořádali mohutnou uvítací oslavu. Nadšená z toho byla i naše kočička Tůča a tak nám porodila 5 koťat.

Více foto zde:  https://aknm.rajce.idnes.cz/2018-05-26_a_06-1a9/


1.6.2018-Brt-
Ahoj kamarádi a kamarádky,

1. Brigády
na našich webových stránkách, vstup pro členy / brigády je umístěn nový dokument s rozpisem prací potřebných v našem aeroklubu.
 
Mrkněte na to, pokud by vás ještě něco napadlo, doplníme.
Koordinátorem prací je správce letiště Péťa Glaser, tel.602 133 178, mail: glaser.p@seznam.cz
 
2. Společenská akce
V pátek 8.6. 2018 přibližně od 18. hod. proběhne v rámci zavírání nůžek :-) společenská klubová akce. Občerstvení (pivo, maso z lorny) zajistí formou zápisného naši noví členové. V případě hezkého počasí se budeme družit před "C", pokud bude nevlídno, schováme se v Leteckém klubu.
 
Moc vás prosím, potvrďte mi na můj mail: seibrt@seznam.cz do pondělí 4.6.2018 vaši účast / neúčast kvůli zajištění občerstvení, abychom pak na sebe nemuseli hladově a žíznivě koukat případně plnit mražáky přebytky. Děkuji a moc se těším,
Brt

 

27.4.2018-Brt-
Přátelé, kamarádi,
vracíme se zpátky domů na náš krásný kopec. Díky tomu, že čtvrtá disciplína byla velmi náročná na to se vůbec udržet ve vzduchu a nakonec byla přepočtena na let na vytrvalost, v čemž jsme opravdu dobří a disciplínu jsme vyhráli, a díky tomu, že se v očekávaném nejlepším sobotním počasí nakonec vůbec neletělo, odvážíme si z Rané opět medaili, tentokráte o stupínek cennější, než v roce 2016, takže zlatou :-) Jsme rádi, že se s vámi můžeme o tento úspěch pro náš klub podělit a těšíme se domů. Tome, doufám, že se tam nahoře raduješ s námi a díky, že jsi stavěl stoupáky do dráhy našeho letu, když to bylo nejvíce potřeba. 

Brt+Burda

24.5.2018 -Brt-
Posíláme pozdravy z Rané u Loun. Máme se tu skvěle. Letěli jsme 4x, 2 dny odpočinku a zítra možná zase polétáme. Kurvítka máme pouze ručně stavitelná, ale zatím se docela trefujeme, kam potřebujeme. Bednu zatím držíme, ale bude to těžké, soupeři jsou velmi silní. Více na následujících video shotech, z důvodu časové tísně bez cenzury :-)  Mějte se a držte nám palce, Brt+Burdýšek
https://www.youtube.com/playlist?list=PLaB0RpKXezQB3CL_hwFjCRhw-k6efQVE8

http://sohaje.aeroklubrana.cz/

18. - 20.5.2018   -FF-

Akce Bloudil postoupila do fáze záletu a prvých seznamovacích letů přítomných uchazečů o výcvik.
Mezitím jsme se věnovali naložení Ryzáka na transportní vozík, aby naši osvědčení reprezentanti (Burdýšek s Brtem) mohli vyrazit na cestu na Ranou. Přejeme jim mnoho úspěchů a zase "bednu"!

V sobotu plachtaři s napětím očekávali přílet kupců Vosičky 2502 z Hořic. Vše proběhlo podle plánu, obchod byl řádně uzavřen a Vosa nás příští víkend navždy  opustí. 

Hlavním sobotním programem ale bylo svíjení ohradníku. To se povedlo v poměrně krátkém čase.
Vřelé díky všem zúčastněným!


 

12. - 13.5.2018  -FF-

Sobota i neděle bez zvláštní termiky a když už nějaká byla, tak hrozila bouřka a odvážlivci byli VLP povoláni do bezbečí. Takže zase žádná  "300" ani Hvězda.
Nezbylo než se věnovat Bloudilovi. Toho jsme pořádně oprášili, omyli, doladili malé nedostatky a je připraven vyrazit do boje.

Jiná parta, až do spodního prádla, odhalila "Fešandu" a snažila se najít unikající signál flarmu a přimět ho ke spolupráci. Kocour Tůča to kontroloval.

https://aknm.rajce.idnes.cz/2018-05-12_a_13_Bez_termiky/


 

28.4. a 5.5.2018   -FF-

V sobotu proběhlo další čištění lesa, svoz roští a nepotřebného odpadu na hranici pro čarodějnice.
Odpoledne pak poslední přípravy Ryzáka na pilotní zkoušku Dana Kubrta. Ta proběhla úspěšně a tak máme nového pilota.  Gratulujeme!

V sobotu o týden později Pepa Šobr za silného větru vystoupil do výše střechy hangáru, aby opravil pokusy silného větru o odfouknutí střechy.  To se mu, za mohutné fyzické i morální podpory nás ostatních, podařilo.

Fotky řeknou více: https://aknm.rajce.idnes.cz/2018-04-28_Cisteni_lesa/


 

25.4.2018-MIK-
................................................................................................................................................
Zdarec vespolek,
blíží se nám tradiční čarodějnice... snad opět se nás sejde v klubovně hodně... bude se začínat v podvečer a v klubovně s melodiemi Vendy Rejzka a spol..To byla ta dobrá zpráva... ale ještě před tím je potřeba dočistit ten náš lesíček pod klubovnou od všeho co se oklestilo od vývratů. Je tam hodně větví, které je potřeba stahat k cestě tak, aby je bylo možné naložit na vlek a odvézt na hranici a nechat spálit čarodějnicím. Proto, kdo můžete, přijeďte v sobotu dopo... a dejte se do toho. Tak tedy zase ... brigáda.. Díky za výbor Lacmik

................................................................................................................................................

23.4.2018-Brt-
Za co chceme po uplynulých dnech poděkovat ???

starému výboru za dosavadní práci, přípravu a vedení členské schůze
Jirkovi Vlčkovi za občerstvení a svaření dílu
panu Kosinkovi za uvláčení letiště
Kubovi Bahníkovi za následné uválcování letiště těžkou technikou
Vildovi Kůtkovi za vytahání kmenů z lesa
Honzovi Červenému za zapůjčení pásů
a ještě pí. Štolové za ušití nového větrného pytle

Komu chceme popřát???

Toníkovi Markovi k 85. narozeninám
Jirkovi Vlčkovi k 70. narozeninám
novému výboru k další práci pro náš klub

20. - 22.4.2018 -FF-

Co jsme všechno stihli o víkendu 20. - 22.4.2018:

- oslavit 85 let Tondy Marka,
- uválcovat VPD,
- vyměnit potrhaný větrný pytel,
- opravit závadu u Ryzáka,
- odměnit vítěze Vysokovské hvězdy,
- vyměnit vadné palivové čerpadlo u Bloudila,
- namontovat aretaci dvířek u Bloudila,
- nastěhovat stoly k hospůdce,
- v Ryzáku či Vose marně hledat stoupavé proudy,
- předvést VSO 2502 zájemcům Hořic,
- aktivně se zúčastnit členské schůze AK s hlavním programem volby nové rady,
- odevzdat do Jaroměře zapůjčené pásy do Ryzáka,


Více foto: https://aknm.rajce.idnes.cz/2018_-_04_-_20.-22._Rusny_vikend/

14.4.2018  -FF-

Po chladném sobotním ránu se zataženou oblohou se odpoledne ukázalo sluníčko a postupně se začaly vytvářet pěkné řady kumulů.  Toho jsme  využili a Pavel nás se Sambou ke kumulům přiblížil. Tam to sice nebyla žádná sláva, nejčastěji tak 1 m/sec., ale i to nám umožnilo se trochu více porozhlédnout po okolí než při krátkých zimních letech. Díky všem zúčastněným za pěkné polétání. Příště dáme nějaký přelet.
Několik fotek zde:  https://aknm.rajce.idnes.cz/2018-04-14_Plachtarske_jaro/


6. a 7.4.2018-Brt-
V pátek nás navštívil pan Vavřín a provedl KLZ na Vosičce 02 a Fešandě. Moc děkujeme!!! V sobotu jsme konečně vytáhli zbylé oře z hangáru a s poměrně velkou pečlivostí je začali oprašovat. Provedli se další roční prohlídky, Samba v péči Michala vypadá, jako by právě sjela z výrobní linky. Ryzák pod rukama Honzy spolykal poměrně dost kapek oleje do svých hejblátek, Žloutenka i  Sedmička jsou připravené do luftu. Bloudil v péči Burdýška dostal nová boční skla, přes která je dokonce i vidět. A jako bonus Míra s Frantou provedli jarní úklid ve Vile, vstoupit se dá pouze v přezůvkách, abychom hned nedegradovali výsledek jejich práce. Péťa Glaser se postaral o zapojení vody, takže sezóna může začít. Všem děkuji, udělalo se toho opravdu hodně.
Tome, jestli nás někde pozoruješ a já vím, že určitě ano, myslím, že máš radost i za nás. A Jako bych Tě slyšel, proč ještě nelítáte, když je tak hezky??!!! Ale to brzy přijde. Tak nám tam nahoře nachystej pořádné stoupáky!   :-)

Více fotek zde: https://aknm.rajce.idnes.cz/6._7.4.2018_Jarni_predvzletove_povinnosti/


 

31.3.2018  -FF-

Ještě několik fotek z pokračující  likvidace  větrné smršti:  http://aknm.rajce.idnes.cz/2018-03-31_Pokracujici_likvidace_nasledku_vichru_z_hor/


 

27.03.2018-MIK-
Zdarec vespolek,
minulou sobotu proběhlo potřebné odvětvení padlých stromů . Vytahání kulatiny k cestě Milan domluvil s Jirkou Kosinkou. Tady je tedy vše OK.  A stále platí možnost odvozu okleštěných větví každému , komu by se hodily např. na krbování doma  a pod.  Konečné vyčistění lesa proběhne před Čarodějnicemi...
Dnes došly plechy na opravu části poškozené střechy na klubovně. Tj. od komína směrem k buňkám.

TUTO SOBOTU 31.03. OD 9 hodin JE POTŘEBA SE DO TOHO PUSTIT ....A DODĚLAT
 
Střecha je děravá, provizorně zakrytá ne zcela kvalitní plachtou a plavák by určitě nadělal neplechu  uvnitř klubovny.
Co je tedy potřeba s sebou.... akuvrtačku, elvrtačku, flexku, maflik, homelitku, nůžky na plech, pilky a cokoliv dalšího, co koho napadne..... Starý onduline se musí sundat, opravit co eventuálně prasklo v dřevěnné konstrukci. Nové plechy délka 4 metry a spojovací materiál jsou...
 
Komu se to hodí, přijeďte zase na brigádu.....
Velké díky a dobré počasí s sebou,    Lacmik   

24.03.2018-MIK-
Zdarec vespolek,
a abychom byli aktuální k tomu co se dnes podařilo zmáknout, ale i ke kolegům, kteří se omluvili a i k vám dalším... tak pár slov k sobotě. Díky všem co jste dnes mákli a bylo vás hodně , kromě požadovaného oklestění a pokrácení polomů došlo i na skácení stromů, které musí bohužel také dolů. A navíc plachtaři zorganizovali opravu odfouknuté střechy nad spodním hangárem a potom ještě si dali nášup a makali pod bubnem ... Nečekaným překvapením byl Lukáš, který přijel se svým osobním vozítkem :-)) neboli super těžkou technikou , která umí tahat, bagrovat, zvedat atd... . A tak došlo i na velice potřebnou opravu příjezdové cesty, ... LUKY super a díky. A škoda, že jsem tě bliknul jen jednou... 
Závěrem ... brigáda splnila potřebné a navíc se podařilo udělat mnohem víc.. tak ještě jednou velké díky všem vám ,na které je spolehnutí... a na závěr klik na rajče a pár obr.... 
http://lacmik.rajce.idnes.cz/Sobota_s_motorovkama_a_jeste_vic.../

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

20.03.2018-MIK-
Zdarec vespolek,
na stránkách máme fotky o tom jaké máme nadělení pod klubovnou a na klubovně. Dnes proběhla prohlídka zástupce Lesů čr. Budou se podílet na likvidaci se svojí technikou na škodách, které způsobily padlé stromy z jejich pozemku. 
Požadují z naší strany uklidit vývraty pokud možno všech stromu, které spadly z našeho pozemku a kvůli kterým nelze zatím jejich techniku od silnice  nasadit. 
Obětavou pomoc už v neděli na kafi nabídl Láďa,  Pepa Veska a další chlapi ...super..., a poté byl rychle uklizen strom přes cestu nad závorou a dnes Pepa likvidoval  průser na střeše klubovny. Co šlo odřezal  a je to  na  na zemi. Střecha odlehčena. Stále i tak  stěnu klubovny dále zatěžují silné kmeny, které je riskantní bez techniky a dřevorubeckých zkušeností dostat na zem tak, aby nerozbouraly stěnu . Ale už víme, že střecha klubovny z onduline vlnovek má díry a šablony se  budou  muset vyměnit... odhad je cca  10 kusů i více.

Ale k věci...zítra v úterý 20.3.  dopo zástupce Lesů přiveze přesnou gps za účelem vymezit  hranici  jejich pozemku a povinností co mají uklidit. Budu u toho a hranici  označím.
Na sobotu je nutné udělat masivní brigádu všech členů , kteří mohou přijet a zlikvidovat padlé kmeny. Ty kmeny, co mají hnědý střed do metrů a ty co jsou zdravé a leží pokrátit na 4 metry pro další využití .
Každý kdo se odhodláte pomoci vezměte s sebou jakékoliv nářadí... sekery , motorovky, lana , řetězy a pokud by někdo měl k dispozici i těžkou techniku na tahání či zvedání, tak je vítán.Náš traktor je momentálně v GO.

Výbor klubu se proto obrací se žádostí na každého kdo může přijet ... a děkuje všem co přijedou.   A to i během týdne ,  dle možností i odpoledne ....

 Pěkný večer    Jarda Lacmik
Úterní nasazení těžké techniky bylo úspěšné. Velké díky za pochopení a spolupráci ..... patří novému kolegovi Rosťovi Dudkovi a jeho partě. A Pepa Veska celé dopo žhavil motorovku... Střecha už bez zátěže, ale děravá. Bude nutná nová krytina. Tak v sobotu .... 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18.03.2018-Brt-

Vichr z hor nám dnes v noci připravil další náplň brigádnické činnosti.
Letecký klub "U vrtule" měl namále.  https://aknm.rajce.idnes.cz/2018-03-18_Vichr_z_hor

-MIK-
Nedělní kafe tak trochu jinak...   https://lacmik.rajce.idnes.cz/Tak_nam_na_kopci_fouklo_17.3.2018

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11.03.2018-Brt-
Na sobotní schůzce výboru AK bylo mj. dohodnuto, že termín výroční členské schůze je stanoven na neděli 22.dubna 2018, začátek v 9,30 hod. Schůze se bude konat v klubu " U vrtule" a protože se jedná o schůzi volební, výbor rozhodl takto: Aby hlasování o novém složení výboru AK bylo jednoduché a spravedlivé, vyzýváme všechny členy AK Náchod, kteří mají zájem a chuť pracovat další dva roky ve výboru, aby svou kandidaturu oznámili emailem nebo osobně M. Petráčkovi, nejpozději do 15. dubna 2018. Potom bude vytištěna kandidátka a členové na schůzi zvolí pětičlenný výbor.
Za výbor AK  Milan Petráček

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

10.03.2018  -FF-

Prvá brigáda v novém roce

Zvláště úrodná půda v předpolí dráhy 27 způsobuje bujný růst různých křovin do neúměrné výše a chceme-li tuto dráhy používat tak nezbývá, než likvidaci křovin věnovat první jarní bigádu.
Tak tomu bylo i letos. Pár fotek a video zde:  https://aknm.rajce.idnes.cz/2018-10-03_Likvidace_krovin/


 

03.03.2018  -FF-

Sobota, -12°C, ostrý ledový vítr, slunečno.
Vilu jsme v časných ranních hodinách začali vyhřívat a jak se teplota zvyšovala, tak přibývalo zájemců o zimní polétání. Po dosažení optimálních 30° už nás bylo 7, s kocourem, který třeskuté mrazy přežil, tedy 8. Po krátké diskuzi a nakrmení kocoura nás Míra K. pohostil výbornou bramborovou polévkou z kuchyně své ženy Jany. Poté jsme vyrazili vytahovat naše poletovadla a narazili na zádrhel č.1, kola Samby byla zamrzlá a ne a ne se otáčet. Po marném klepání, škrábání, šťouchání, bylo nutné kryty demontovat a ledy či zmrzlé bláto odstranit. Mezitím studený vítr ještě zesílil, ale přesto jsme Davidovu Vosu připravili na start.  Pak se dostavil zádrhel č.2, Samba už sice byla schopná pojezdu, ale motor nebylo možné natočit. Po mnoha pokusech jsme vše zase uklidili do hangáru a rozloučili se s nadějí, že příště bude líp. 
Několik fotek zde: https://aknm.rajce.idnes.cz/2018-03-03_Nepodareny_vzlet/


 

24.02.2018  -FF-

Školení a bowling

Nejprve nás školitel Brt názorně seznámil s tím kde hledat stoupavé proudy a jak se v nich ustředit.
Odpoledne jsme se v hojném počtu sešli na Rychtě k bowlingovému klání.
Foto zde: https://aknm.rajce.idnes.cz/2018-02-24_Bowling/


 

17.2.2018  -FF-

V příjemně vytopené vile jsme pokračovali v diskuzi o našich problémech a jak je v nejbližších dnech budeme řešit. Poté následovalo pohoštění, které zajistil Pavel S. (co to slaví?). Odpoledne jsme ze zimního spánku probudili Ryzáka a Davidovu Vosu a letos poprvé se prolétli nad zasněženou krajinou. V klidném ovzduší to byl pěkný zážitek. 
Několik fotek zde:  https://aknm.rajce.idnes.cz/2018-02-17_Prve_zimni_okruhy/


 

15.2.2018 -David-

Dnes za pěkného slunečného odpoledne Pavel přelétl s Bloudilem do Jaroměře.  Já jsem vyrazil napřed jako pozemní personál.  Po ukázkovém okruhu a přistání jsme předali Bloudila do servisu k seřízení motoru. Pár fotek z odpolední akce zde: https://aknm.rajce.idnes.cz/2018-02-15_Bloudil_v_Jaromeri/

 

10.2.2018-Brt-
Ahoj kamarádi,
v sobotu 24.2.2018 se uskuteční 8. ročník bowlingového klání pilotů.

Soutěžit začneme na drahách v Novém Městě n. Metují na Rychtě od 16.00 hod.
Vaši účast prosím oznamte na můj mail:seibrt@seznam.cz, uzavírka přihlášených bude 18.2.2018 kvůli rezervaci drah.
Tímto jste srdečně zváni a těším se na vás!!!
Brt

10.2.2018-Brt-
Plánovaný provoz, bohužel už bez Tomáše, se nakonec díky počasí neuskutečnil. Ve vile ale bylo příjemně. Naplánovali jsme akce na letošní sezonu, zajedli to dobrým jídlem z komína, prostě klasika. Nakonec i Bloudil opustil hangár, i když jen na chvilku. Protože rozřezaný strom uklidil někdo za nás, pracovat se bude až příště. A doufáme, že se bude i létat.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Tomáši,
    poznali jme Tě jako přímého, čestného, velmi pracovitého, šikovného a vždy veselého člověka. Prožívali jsme s Tebou na letišti pěkné chvíle. Často jsi nás překvapoval svojí aktivitou, rychlým jednáním i prozíravým výhledem do budoucna.

    Byl jsi naším přísným, bdělým a přitom vlídným instruktorem, VLP, či nekompromisním panem Lórencem, a především nositelem dobré nálady.

    Děkujeme Ti za to, co jsi nás naučil a co jsi pro nás a náš aeroklub vykonal. Budeš nám hodně chybět.

    Pokud chcete na Tomáše zavzpomínat, smuteční setkání se uskuteční v restauraci Na Statku v Šonově v pátek 2.2.2018 po poledni.


 

I v roce 2018, kolik startů - tolik přistání !!!